Boudoir fotoshoot

BOUDOIR fotoshoot

Wat is boudoir fotografie?

Het is een sensuele stijl van fotografie die al even sterk in opkomst is. Het gaat hierbij om een fotoshoot van vrouwen in lingerie in een nette en sexy stijl. De term “boudoir” betekent van origine een aparte luxueuze ruimte die van oorsprong alleen weggelegd was voor welgestelden, en die diende voor het ochtendritueel van wassen en kleden van de vrouw des huizes. Tegenwoordig is de setting breder, maar staat het zeker niet voor platte en vulgaire foto’s. Het is juist aan een stijlvolle, sensuele en glamoureuze setting waarin een fotograaf een dame op haart mooist vast probeert te leggen. De ronde vormen van het vrouwelijk lichaam lenen zich hier perfect voor, waardoor eigenlijk elk resultaat bijzonder uitpakt. Bekijk hieronder een kleine greep uit mijn boudoir portfolio.

VOOR WIE IS een boudoir fotoshoot BEDOELD?

Zo’n shoot is eigenlijk voor elke vrouw weggelegd. Het maakt niet uit of je klein, lang, dik of dun bent. Het is juist erg bijzonder is om je lichaam in zijn puurste vorm te laten fotograferen, iedere vrouw heeft mooie en minder mooie kanten. Vrouwen klagen vaak over hun figuur, maar de fotografen zullen -in overleg met jou- de mooiste kant in de foto’s gaan benadrukken. Dus maak je hier zeker geen zorgen over!

Voor praktische algemene fotoshoot tips, verwijs ik graag naar deze pagina.

boudoir fotoshoot, boudoir fotograaf Nijmegen

hoe gaat een boudoir fotoshoot in zijn werk?

Vóór de shoot hebben we al uitgebreid contact om te bespreken welke stijl en sfeer je het meest aanspreekt en zoekt bij deze fotoshoot. Ik zal hierin je ook zeker bijstaan met aanvullende tips, ideeën en advies. Ook wat betreft je kleding/ lingerie keuze wordt er overlegd. Heb je bijvoorbeeld prachtige bruidslingerie gekocht voor je trouwdag of een mooi setje speciaal voor deze boudoir fotoshoot? Ook kiezen we samen een locatie uit. Heb je thuis een mooie (slaap)kamer of andere ruimte die rust uitstraalt? Dan kan de shoot ook gewoon thuis in je vertrouwde omgeving plaatsvinden. Dat is wel zo persoonlijk. Ook hoort een mooie hotelkamer tot de mogelijkheden, of mijn fotostudio in huis.

Maak je niet druk, je hoeft echt geen model te zijn om een boudoirshoot te kunnen doen. We nemen alle tijd voor je shoot, en zorgen er door middel van duidelijke aanwijzingen en voorbeelden voor dat je op zijn mooist word vastgelegd. Graag begin ik de shoot met een kort gesprek om elkaar iets beter te leren kennen en nog eens de voorbeelden te bespreken. Daarna gaan we eerst een paar meer geklede foto’s maken, zodat je rustig kan wennen aan de camera, voor we met de echte boudoir shoot beginnen. De gehele fotoshoot zelf duurt gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 uur.

Mijn werkwijze

01. Boeken
Geinteresseerd in een van mijn diensten, neem je contact met mij op en plannen wij samen een datum voor de fotoshoot. Voor het definitief vastleggen van deze datum vraag ik altijd 10% van de totaalprijs, met een minimum van €50,-.
02. Fotoshoot
Voorafgaand aan de afgesproken dag neem ik contact op om laatste zaken door te spreken en waar nodig tips te geven. Dit doe ik zodat er bij de shoot geen verwassingen zijn en we schitterende beelden kunnen maken in mijn studio in huis in Nijmegen of op locatie.
Graag ontvang ik de rest van de betaling uiterlijk bij aanvang van de shoot, zodat ik mij volledig op het creatieve deel kan focussen.
03. Uitzoeken en downloaden
Kort na de shoot deel ik een wachtwoord-beveiligde link naar een gallery, waarin de door mij geselecteerde beelden te zien zijn. Het betreft hier een ruime selectie van technisch geslaagde foto's, waar ik de dubbelen grotendeels uit heb gehaald. Dit zijn nog vrijwel onbewerkte foto's. Daaruit kan het afgesproken aantal foto's ter nabewerking worden geselecteerd en zal ik beginnen met nabwerken. Binnen 3 weken zal ik een link delen waarmee de uiteindelijke foto's kunnen worden gedownload.

Boudoir fotoshoot portfolio

Dit is een kleine selectie uit mijn boudoir fotoshoot portfolio. welke ik maakte in mijn studio in Nijmegen, maar ook in de omgeving Arnhem / Nijmegen en daar bruiten. Voor een breder beeld, verwijs ik graag naar mijn instagram account. Mocht een bepaald type fotografie er niet bij staan, neem dan gerust contact met mij op zodat ik kan kijken of ik daar ook voorbeelden van heb.

wat klanten zeggen …

Lilian Sterkenburg – boudoir fotografie

“Fantastische boudoirshoot gedaan met Robert! Robert is zeer professioneel en kundig. Hij weet je goed op je gemak te stellen waardoor de sfeer tijdens de shoot relaxed was. Het resultaat van de foto’s is geweldig. Ik ga zeker nog een keer een shoot bij Robert boeken!”

Boudoir fotoshoot, boudoir fotograaf huizen
Boudoir fotoshoot, boudoir fotograaf huissen

Isabel Massen – boudoir fotografie

“3 weken geleden heb ik als cadeau een boudior fotoshoot gekregen van mijn vriend. En daar stond Robert voor de deur. Super spannend,maar het ijs was snel gebroken en ik heb een mega gave, leuke en relaxte fotoshoot gehad. We hebben veel gelachen. Robert stelde me erg op mijn gemak. Erg professioneel en hij heeft mij onwijs mooi op de foto gezet. Vol trots kijk ik terug op deze shoot! Het resultaat is fan-tas-tisch!!”

Simone Mulder – boudoir fotografie

“Fijne shoot gehad bij Robert. Hij denkt goed met je mee: vóór, tijdens en ná de shoot. Ben erg blij met het eindresultaat, ook de nabewerking van de foto’s was heel mooi gedaan!”
Boudoir fotoshoot, boudoir fotograaf fotostudio nijmegen
EEN GREEP UIT MIJN OPDRACHTEN

Onderstaand vindt u een selectie van reeds door mij uitgevoerde opdrachten in de omgeving van Nijmegen en Arnhem, maar ook daar buiten. Omwille van privacy, toon ik niet alle opdrachten online. Mocht je voorbeelden zoeken van een bepaald soort fotoshoot welke hier niet tussen staat, neem dan gerust contact met mij op.