Boudoirfotografie

Wat is boudoir fotografie precies?

Boudoir is een stijl fotografie die al even sterk in opkomst is. Het gaat hierbij om een fotoshoot van vrouwen in lingerie in een nette en sexy stijl. Dus denk hierbij niet aan platte en vulgaire foto’s, maar juist aan een stijlvolle, sensuele en glamoureuze shoot. De ronde vormen van het vrouwelijk lichaam lenen zich hier perfect voor, waardoor eigenlijk elk resultaat bijzonder uitpakt. Bekijk hieronder een kleine greep uit mijn boudoir portfolio.

Voor wie is boudoirfotografie bedoeld?

Zo’n shoot is eigenlijk voor elke vrouw weggelegd. Het maakt niet uit of je klein, lang, dik of dun bent. Het is juist erg bijzonder is om je lichaam in zijn puurste vorm te laten fotograferen, iedere vrouw heeft mooie en minder mooie kanten. Vrouwen klagen vaak over hun figuur, maar de fotografen zullen -in overleg met jou- de mooiste kant in de foto’s gaan benadrukken. Dus maak je hier zeker geen zorgen over!

Leuk cadeau voor je huwelijk of jubileum!

Naast dat het natuurlijk super bijzonder is om jezelf op zo’n bijzondere wijze vast te leggen, wordt het ook vaak cadeau gedaan aan een vriend of (aanstaande) man voor een verjaardag, jubileum of huwelijk. Want wat geef je een man die vaak alles al heeft? Zo’n uniek cadeau zal hem stijl achterover doen slaan!

Werkwijze

Eerst plannen we een datum en tijdstip en bespreken we wat de wensen zijn. Vaak vraag ik wat voorbeelden te delen van de voorgestelde ideeën om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de wensen. Aan de hand hiervan zoek ik zelf nog wat alternatieven om zeker te weten dat wij elkaar snappen, maar ook alternatieven die in mijn studio of op de afgesproken locatie mogelijk beter zouden werken (denk hierbij aan je eigen slaapkamer, een hotelkamer, maar ook buiten kan een optie zijn). Om de datum van de shoot vast te leggen, vraag ik altijd een aanbetaling van tenminste 50,-. Het resterende deel ontvang ik graag uiterlijk bij aanvang van de fotoshoot.

De fotosessie duurt anderhalf of twee uur. In deze tijd zijn bijvoorbeeld enkele kledingwissels mogelijk en kunnen wij mogelijk een paar verschillende stijlen neerzetten. Omdat het vaak best even wennen kan zijn voor de camera, begin ik altijd met een paar mooie portretfoto’s. Op die manier leren wij elkaar wat kennen en ontstaat er vanzelf een prettige vertrouwde sfeer waarin de overstap naar de echte boudoir fotoshoot bijna als vanzelf gaat. Met behulp van gerichte aanwijzingen zal ik je helpen samen te zoeken naar je meest flatterende poses.

Na de fotoshoot maak ik een eerste selectie van de gemaakte foto’s en deel deze via een beveiligde, voor anderen onzichtbare gallery. Uit deze set kunnen de foto’s worden geselecteerd die ik na mag bewerken. Dit kun je doen door op de foto te klikken in de online gallery en dan rechtsboven op het hartje te klikken. Als de selectie klaar is, ontvang ik graag een seintje hiervan en zal ik gaan beginnen met nabewerken. Bij elke fotoshoot zitten altijd een aantal gratis foto’s, maar het ook geen enkel probleem er een paar meer te bestellen (tegen geringe meerprijs, te betalen vóór oplevering van de foto’s). Zodra de foto’s klaar zijn, stuur ik ze via wetransfer toe, zowel in volledige resolutie als verkleind voor bijvoorbeeld op social media.

Boudoir