Romantische fotografie met oog voor licht en detail

Bruidsfotografie

Natuurlijk willen jullie deze onvergetelijke dag door een goede en gepassioneerde trouwfotograaf laten vastleggen. Ik heb vele bruiloften reeds als trouwfotograaf vast mogen leggen, dus jullie zijn bij mij verzekerd van een ruime ervaring! Deze ervaring gebruik ik niet alleen op de dag zelf, maar ook voorafgaand aan jullie mooie dag probeer ik jullie -waar gewenst- bij te staan met raad en daad.

Door mij goed in te leven en op de achtergrond te blijven, kan ik alle spontane en emotionele momenten van jullie trouwdag perfect vastleggen. Op deze manier leg ik niet alleen de hoogtepunten van jullie dag, mooie details, de gasten maar ook onverwachte momenten vast. Doel van mijn foto’s is niet alleen het kunnen blijven herbeleven van jullie bruiloft, maar ook momenten zien waar jullie niet bij waren. Doordat ik mij erg op de achtergrond houdt, kan ik de echte momenten vangen en zo de meest realistische weergave vastleggen van jullie bruiloft als bruidsfotograaf. Is het minder mooi weer op jullie dag? Ook dat is geen enkel probleem. Ik heb geruime ervaring ook bij minder stralend weer op bruiloften en zelfs op de donkerste locaties schitterende foto’s te maken door creatief gebruik te maken van flits-technieken.

Werkwijze

VóóR DE BRUILOFT

Op het moment dat je googled naar een bruidsfotograaf merk je meteen dat er veel keus en variatie is. Waar begin je?!! Het is belangrijk te onderzoeken welke stijl bruidsfotografie je graag wilt en ongeveer wat je budget is. Als je straks je huwelijksreportage hebt ontvangen, hoe zou je dan willen dat die beelden eruit zien en welke mogen in ieder geval niet ontbreken? Er zijn veel keuzes te makne. Hierover heb ik een keer een stuk geschreven voor Loves2love.

Mijn stijl kenmerkt zich door een journalistieke stijl van fotograferen. Geen standaard trouwfoto’s, maar een journalistieke, documentaire en spontane manier van bruidsfotografie, waarbij ik graag creatief gebruik maak van licht. Tijdens de reportage zullen er natuurlijk wel enkele ‘geposeerde’ beelden gemaakt worden, toch zal ik daar proberen een persoonlijke tintje aan geven welke bij jullie past. Gewoon zoals jullie zijn. Impact en Beleving, dat is wat ik met mijn stijl van bruidsfotografie wil bereiken.

Om deze reden wil ik altijd graag kennis maken met jullie als aanstaand bruidspaar. Dit die ik bij voorkeur bij mij thuis (hier heb ik eventuele voorbeelden immers direct bij de hand), maar het kan ook bij jullie of we spreken halverwege af in een gezellig café. Welke verwachtingen hebben jullie? Hoe ziet jullie dagplanning er tot nu toe uit? Wat voor stel zijn jullie?  Meedenken, tips en trics; we bespreken het allemaal zodat jullie dit mee nemen om er een perfecte trouwdag van te maken. Ik ben er van overtuigd dat als je vooraf een goede samenwerking hebt, dit resulteert in geweldige trouwfoto’s die jullie verhaal vertelt en dat verhaal raakt je. Natuurlijk kunnen jullie de dan ook een voorbeeld album doorbladeren of een blik werpen op reportages die ik in het verleden heb gemaakt.

Naar aanleiding van het gesprek stel ik een vrijblijvende offerte op, zodat julie direct een helder beeld hebben van de investering van de trouwfotografie voor jullie dag. Als jullie akkoord zijn met deze offerte, ontvang ik graag een aanbetaling van 10% (met een minimum van 50,-) ter reservering van jullie datum en definitieve boeking. Gaandeweg de tijd tot jullie trouwdag sta ik jullie indien gevraagd bij met raad en daad. Rond een maand voor jullie dag neem ik contact met jullie op om te overleggen of er nog zaken zijn aangepast. Rond die tijd leg ik graag ook even contact met de ceremoniemeester; niet alles wat er op de dag gebeurt hoeft immers bij het bruidspaar bekend te zijn.

TIJDENS DE BRUILOFT

Meestal ben ik iets eerder aanwezig dan de afgesproken tijd. Dat doe ik om de sfeer even te kunnen proeven en mij helemaal in te leven in jullie dag. Ook kan ik even rustig de tijd nemen om wat mooie plekjes voor foto’s te bekijken. Na het voorstellen probeer ik zoveel mogelijk mij op de achtergrond te begeven om zo de mooiste momenten te kunnen vangen. Ik vind het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Juist als iedereen lekker bezig is met jullie, het feest en alle lieve mooie momenten, lachen en tranen laten rollen, ontstaan de mooiste spontane trouwfoto’s..

 

NA DE BRUILOFT

Zorg ik er als eerste voor dat jullie beelden veilig worden gesteld; ik maak ter backup een kopie van al jullie foto’s en ga dan pas slapen. Binnen 3 dagen ontvangen jullie van mij een paar foto’s ter preview van jullie mooie dag.

Het aantal foto’s wat jullie uiteindelijk ontvangen, varieert per bruiloft. Dit heeft te maken met het aantal uur dat ik aanwezig ben op jullie bruiloft. Maar ook met het aantal gasten op jullie bruiloft, styling, details en momenten die hebben plaatsgevonden. Ik maak altijd een selectie van de mooiste foto’s van jullie dag; een selectie welke het verhaal van jullie dag het best kan vertellen.

Het uitzoeken en nabewerken van de foto’s gaat in een paar slagen en doe ik per stuk en handmatig. Alleen zo kan ik de kwaliteit van een super mooie bruidsreportage garanderen.

Alle bewerkte trouwfoto’s ontvangen jullie in hoge en lage resolutie op een persoonlijke DVD. Deze foto’s lever ik in volle resolutie en in klein formaat (mocht je ze willen posten op social media). Een kleine selectie van de foto’s zet ik om naar een zwart / wit beeld om de sfeer beter weer te geven. Deze foto’s zijn ook in kleur op de DVD te vinden.

Een greep uit door mij vastgelegde bruiloften

Bruidsfotografie Nijmegen
Bruidsfotografie Nijmegen
Bruidsfotografie Malden
Bruidsfotografie Malden
Bruiloft Aquabest Best
Bruiloft Aquabest Best
Beoordeling Leonie fotoshoot golden hour Weurt
Leonie Mostert
Fotoshoot

Robert is een fijne, spontane en professionele fotograaf! Voorafgaand aan de shoot verliep het contact heel soepel en snel. Hij denkt goed met je mee zowel voor, tijdens als na de shoot. Het eindresultaat mocht er dan ook zeker zijn! De foto’s zijn heel tof geworden en de nabewerking was erg mooi!

Beoordeling ballet fotoshoot Floor Nijmegen Lent
Floor de Graaf
Dans fotoshoot

Bij Robert heb ik samen met 2 vriendinnen een dansfotoshoot gehad, onzettend leuk om te doen! Hij kwam zelf met veel ideeën en gaf ons ook veel de ruimte ons ding te doen. Erg blij ook met de resultaten!

Beoordeling Whois bikini fotoshoot Nijmegen
Whoisthat Brownie
Portret fotoshoot

Eerste shoot met robert in 2017 gehad. Super resultaten en wat voelde ik me op mijn gemak! Nu een paar dagen geleden weer een keer met hem geshoot en dat was mijn eerste bikini shoot. Hij deed er alles aan om me op mijn gemak te laten voelen en ik mocht zelfs een vriendin meenemen! Na wat een geweldig en gezellige avond was hebben we ook nog eens topresultaten gekregen! Ik kan niks anders zeggen dan dat ik Robert een pracht mens vind en een top fotograaf.

Beoordeling Leonie bruidsfotografie
Leonie Spoelstra
Trouwfotografie

Robert heeft als bruidsfotograaf onze bruiloft fantastisch weten vast te leggen. De passie springt er bij hem vanaf. Hij is zowel professioneel als persoonlijk in zijn aanpak, denkt graag mee en komt met leuke en goede ideeën, zowel in onze afspraken voor de bruiloft als tijdens de bruiloft zelf. Op de dag zelf pakt hij op een prettige manier zijn momenten om mooie foto’s vast te leggen en tegelijkertijd is hij zeker niet te aanwezig. Hij heeft ons erg op ons gemak laten voelen en de resultaten zijn heel mooi geworden. We hebben dankzij Robert hartstikke mooie tastbare herinneringen aan onze bruiloft. We raden hem zeker aan voor andere bruidsparen!