Over Robert

Robert van Grinsven

Uw fotograaf uit Nijmegen

Mijn naam is Robert van Grinsven, autodidact fotograaf. Ik ben geboren in 1975 in de bosrijke omgeving van Nijmegen. In deze stad heb ik ook mijn vrouw leren kennen en wij zijn daar blijven wonen. Inmiddels ben ik trotse vader van 2 schatten van kinderen; een meisje en een jongen.

Als kleine jongen nam ik mijn camera te pas en te onpas mee als ik op pad ging. Ik weet nog goed hoe ik aan het prutsen was om een wegwerp-camera in mijn klimgordel in België bevestigd te krijgen, voordat ik als 13-jarige de 50m hoge wand beklom.

In de loop van de jaren siends dien heb ik een schat en kennis opgebouwd, welke ik inzet om die ene plaat zo vast te leggen zoals ik die in mijn hoofd heb. Ik word met name getrokken door mooie natuur, beelden of momenten die mij raken, dingen om ons heen die mij simpelweg opvallen. Voor mijn fotografie laat ik mij graag inspireren door reizen, mijn vrienden en door collega-fotografen. Ik ben een echte beelddenker, creatief in het creëren van het juiste beeld en enthousiast over de vele facetten van fotografie. Mijn specialisme is werken en spelen met licht, zowel in studio, maar ook op locatie.

Profilefoto Robert van Grinsven

 

Mijn fotografie-stijl zou je het beste kunnen omschrijven als kleurrijk, verzorgd (tot in de kleinste details) met een vleugje romantiek. Ik heb de voorkeur voor het maken van losse spontaan-geposeerde portretten, waarin ik graag het karakter van de geportretteerde naar voren laat komen. Dit komt het best tot zijn recht in mijn trouwfotografie. Daarin stuur ik soms personen iest aan voor het meest optimale beeld indien nodig, maar ik laat het liefst momenten ontstaan en dingen gebeuren. Ervaring leert dat hier de mooiste foto’s uit voort komen.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen in het vak volg ik regelmatig workshops en (online) trainingen, heb ik een netwerk van collega-fotografen om mij heen en volg ik de nieuwste trends op het gebied van technologie rondom fotografie. Omdat ik de kwaliteit van het eindproduct (een mooie reportage) hoog in het vaandel heb staan, zorg ik er voor dat programma’s als Photoshop en Lightroom hebben geen geheimen meer voor mij hebben. Verder verdiep ik mij met regelmaat in nieuwe software voor beeldbewerking om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Op locatie of in studio

Voor fotografie zowel in een compacte studio in huis in Nijmegen of op locatie rondom Nijmegen (maar ook in regio Gelderland – Brabant – Limburg – Utrecht) ben je bij mij aan het juiste adres.

Studiofotografie heeft geen geheimen voor mij, maar ook op alle soorten locaties weet ik het beste uit de shoot te halen. Van natuur tot industrieel en van rustiek tot modern. Alle soorten locaties kan ik gebruiken als achtergrond voor een geslaagde fotoshoot.

Voordeel is ook dat een geplande fotoshoot altijd door kan gaan. Was hij buiten gepland, maar is het slecht weer? Uitwijken naar mijn studio of een grotere studio is geen enkel probleem.

Wil je zelf een mooi portret, samen met je grote liefde op de foto of een ander soort fotoshoot inplannen? Bij mij krijg je professionele, spontane en kleurrijke foto’s om nog lang van te kunnen genieten.

Enthousiast geworden?

“Behind the scenes”

Ballet fotoshoot behind the scenes
Bruiloft shoot behind the scenes Kasteel Heeswijk Kasteel Heeswijk 3
Bruiloft shoot behind the scenes Kasteel Heeswijk Kasteel Heeswijk 7
Bruiloft shoot behind the scenes Kasteel Heeswijk Kasteel Heeswijk 9
Portretshoot behind the scnenes Nijmegen
Zwangerschapsshoot shoot behind the scenes Wijk aan zee 3
Zwangerschapsshoot shoot behind the scenes Wijk aan zee 1
Zwangerschapsshoot shoot behind the scenes Wijk aan zee 4
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider