Over Robert

Over Robert

Mijn naam is Robert van Grinsven, autodidact fotograaf. Ik ben geboren in 1975 in de bosrijke omgeving van Nijmegen. In deze stad heb ik ook mijn vrouw leren kennen en wij zijn daar blijven wonen. Inmiddels ben ik trotse vader van 2 schatten van kinderen; een meisje en een jongen.
Als kleine jongen nam ik mijn camera te pas en te onpas mee als ik op pad ging. Ik weet nog goed hoe ik aan het prutsen was om een wegwerp-camera in mijn klimgordel in België bevestigd te krijgen, voordat ik als 13-jarige de 50m hoge wand beklom. Al vele jaren fotografeer ik dus en ga ik tot het uiterste om die ene plaat zo vast te leggen zoals ik die in mijn hoofd heb. Ik word met name getrokken door mooie natuur, beelden of momenten die mij raken, dingen om ons heen die mij simpelweg opvallen. Voor mijn fotografie laat ik mij graag inspireren door reizen, mijn vrienden en door collega-fotografen. Mijn stijl van fotograferen is te omschrijven als journalistiek, romantisch, licht en helder van kleur of juist sfeervol donker. Personen in de foto stuur ik waar nodig, maar ik laat het liefst momenten ontstaan en dingen gebeuren. Ervaring leert dat hier de mooiste foto’s uit voort komen.

Profilefoto Robert van Grinsven

Om mijzelf te blijven ontwikkelen in het vak volg ik regelmatig workshops en (online) trainingen, heb ik een netwerk van collega-fotografen om mij heen en volg ik de nieuwste trends op het gebied van technologie rondom fotografie. Omdat ik de kwaliteit van het eindproduct (een mooie reportage) hoog in het vaandel heb staan, zorg ik er voor dat programma’s als Photoshop en Lightroom hebben geen geheimen meer voor mij hebben. Verder verdiep ik mij met regelmaat in nieuwe software voor beeldbewerking om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Neem gerust een kijkje in mijn portfolio. Spreken mijn foto’s je/jullie aan, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Wie weet tot ziens!

NB. Door mijn vaste baan naast fotografie, fotografeer ik bij voorkeur buiten kantoortijden.

Tijdens diverse shoots worden er ook wel eens foto’s van mij in actie genomen:

Ballet fotoshoot behind the scenes
Bruiloft shoot behind the scenes Kasteel Heeswijk Kasteel Heeswijk 3
Bruiloft shoot behind the scenes Kasteel Heeswijk Kasteel Heeswijk 7
Bruiloft shoot behind the scenes Kasteel Heeswijk Kasteel Heeswijk 9
Portretshoot behind the scnenes Nijmegen
Zwangerschapsshoot shoot behind the scenes Wijk aan zee 3
Zwangerschapsshoot shoot behind the scenes Wijk aan zee 1
Zwangerschapsshoot shoot behind the scenes Wijk aan zee 4
previous arrow
next arrow
Shadow
Slider