Scroll Top

Boudoir shoot tips

Wat neem je mee naar een boudoir shoot?

Zowiezo een paar setjes lingerie. Hier kom ik later in meer detail op terug met meer boudoir shoot tips gericht op de lingerie. Verder is het altijd prettig om een haarborstel, elastiekje en / of speldjes mee te hebben om je haar iets te kunnen veranderen of weer terug iets meer in model te brengen tijdens de fotoshoot. Aanvullend is het fijn een beetje make-up (lipstick / gloss, mascara etc) mee te brengen om eventueel iets bij te kunnen werken. Tot slot is een badjas altijd prettig om in ieder geval mee te hebben. Als ik als fotograaf de studio iets aanpas aan een nieuw beeld, lampen even test of op locatie het mooiste licht zoek, is het prettig als je even iets warms aan kan doen.

WAT DRAAG JE TIJDENS EEN BOUDOIR FOTOSHOOT?

Ik krijg best eens de vraag: “Wat voor lingerie neem ik het beste mee?”. Meer dan eens zijn er dames die een enorme keuze aan setjes meebrengen naar een fotoshoot. Dat is echt niet nodig (maar ook zeker geen probleem als je het lastig vind te kiezen). Met enkele leuke lingerie setjes kom je een heel eind. Ervaring leert mij dat bij een fotoshoot 2 tot maximaal 3 setjes gebruikt worden.

Vergeet niet een fijne trui, basic hemdje of croptop, een mooi leuke shirt of die mooie losse blouse en sexy jarretels mee te neme. Alles waar jij je comfortabel in voelt is goed en kunnen we gebruiken om je op je mooist vast te leggen. Let wel op dat de kleuren niet te fel zijn / te veel aandacht vragen.  Om die reden is kleding met een print ook meestal iets minder geschikt bij een fotoshoot.

Als je inspiratie zoekt, kun je ook kijken in mijn portfolio om te zien welk beeld je het mooist en meest bij je vind passen. Aan het begin van de fotoshoot zitten we even samen en bekijken we welke setjes en andere zaken je mee hebt genomen ne bepalen samen wat het mooist is bij een bepaald beeld wat je zou willen maken. Twijfel je ergens over? Stuur me dan gewoon een berichtje. Ik kan je helpen om de juiste dingen eruit te pikken of aanvullende suggesties doen.

LINGERIE

Voor fotoshoots geef ik zelf de voorkeur aan gekleurde lingerie in tinten zoals aubergine, bordeaux, donkerblauw, donkergroen etc. Een setje anders dan zwart of wit, geeft net iets meer eigens aan een fotoshoot vind ik altijd en maakt de beelden net iets specialer is dan met een zwart setje. Heb jij alleen maar zwarte of witte setjes in je kast liggen? Geen probleem. Kies vooral iets waar jij je comfortabel in voelt, dat geeft altijd de mooiste foto’s!

BH en BRALETTE

Geen idee wat voor soort bralette of bh je mee moet nemen? Eigenlijk maakt dat helemaal niet zoveel uit, zolang je maar zorgt dat de maat goed is. Te strakke bandjes zijn minder op een foto. Ook een gat aan de bovenkant van je cup is ook niet wat past bij een mooie boudoir foto.

Er word mij wel eens gevraagd of iets nieuws kopen verstandig is. Over het algemeen ben ik daarin iets terughoudend; het is zo zonde als je iets hebt gekocht en we dat setje niet gebruiken (omdat een ander net mooier past of staat). Wil je toch graag iets nieuws kopen? Vraag dan de verkoopster om advies. Zij kan je maat meten en de perfecte maat én pasvorm adviseren die je figuur mooi kan accentueren.  Op deze pagina kun je nog wat meer lezen over de juiste pasvorm en waar je op moet letten bij het kopen van een bh.

BODY

Eén van mijn favorieten is de body. Het is kledingstuk wat vrouwen niet altijd in de kast hebben liggen, maar het kan bij een boudoir fotoshoot heel mooi zijn. Je hebt ze in allerlei mooie kleuren en vormen, waardoor het aanbod eindeloos is en minder op elkaar lijkt dan bijvoorbeeld een bh setje. Een voordeel van het gebruik van een body is dat deze kan zorgen dat bepaalde delen van je lichaam minder aandacht trekken.

STRING, slip of hipster

Dit is helemaal aan jezelf om te kiezen. Wel is het zo dat over het algemeen een string ervoor zorgt dat jouw prachtige achterwerk het mooiste uitkomt. Hoewel dit ook iets light aan het type string. Eigenlijk zijn alle pasvormen goed, behalve de t-string. Dit model string loopt niet mee met de rondingen van je billen en daardoor ziet het iets minder mooi uit op de foto. Combineer een string met een mooie bh, shirt, trui of helemaal niets! Ook kan het heel mooi zijn om een basic slip met een open eenvoudige blouse of trui te combineren.

Tijdens de boudoir shoot zullen we samen kijken naar wat je mee hebt gebracht en hoe we het kunnen combineren.

Veel plezier tijdens je aanstaande boudoir fotoshoot

[/vc_column_text]

TAGS
Boudoir fotoshoot, fotostudio, boudoir shoot tips, lingerie fotoshoot, bridal boudoir, Nijmegen