Scroll Top

Kleding tips

 Ik krijg regelmatig van klanten die een fotoshoot bij me geboekt hebben de vraag of ik nog kleding tips voor ze heb. Afhankelijk van de fotoshoot kom ik dan met het meest passende antwoord, maar omdat het vaak op ongeveer hetzelfde neer komt, heb ik mijn tips maar even op een aparte pagina gezet.

  1. Laat ik meteen maar beginnen met de allerbelangrijkste tip; Trek vooral iets aan waar je lekker in voelt. Kleding waarvan jij vindt dat het je goed staat en waar je je prettig in voelt. Dit straal je dan ook uit op de foto.
  2. Probeer (drukke) prints zoveel mogelijk te vermijden. Hele drukke prints leiden enorm af van hetgeen waar het eigenlijk in de foto om gaat; jij of jullie zelf! Je ogen worden bij een drukke print op bijvoorbeeld een t-shirt automatisch naar dat t-shirt getrokken, in plaats van het gezicht of de mooie ogen. Dat is natuurlijk jammer!
  3. Als je met meerdere personen op de foto gaat, is het altijd leuk om de kleuren enigszins op elkaar af te stemmen (zelfde kleur kledingstuk bijvoorbeeld). Je kunt bijvoorbeeld denken aan allemaal pasteltinten dragen, of juist allemaal in verschillende tinten grijs, gecombineerd met wit. Of juist allemaal heldere kleuren. Je kunt je fantasie de vrije loop laten!
  4. Het dragen van elkaar complementerende kleuren is ook een erg leuk idee voor een fotoshoot. Knullen en kerels in het grijs, meiden en dames in het roze, bijvoorbeeld. Grijs en roze passen prachtig bij elkaar, en vullen elkaar mooi aan. Of doe eens gek, en kies voor vrolijke zomerse tinten als geel en helderblauw ?
  5. Laagjes! Kies voor een winterse fotoshoot voor lekker veel laagjes in bij elkaar passende kleuren, zodat je ook gemakkelijk zonder jas op de foto kunt, zonder dat je het vreselijk koud krijgt. Kies voor een lekker warm vest over een paar andere laagjes, en draag er bijvoorbeeld een mooie warme sjaal bij. We kunnen ook een deken gebruiken tijdens de shoot, die jullie lekker knus om je heen kunnen slaan.
  6. Wit met spijkergoed is al veel gebruikt, maar blijft stiekem toch wel erg leuk, zeker bij familie- en gezinsfotoshoots. Lekker met blote voeten op een zomerse dag op het strand, en het plaatje is helemaal af!
  7. Als je graag een bepaalde stijl wilt oproepen in de shoot (bijvoorbeeld een jaren ’50 styled loveshoot), dan is het natuurlijk super om daar ook je kleding op uit te zoeken. Probeer hierbij ook accessoires uit te kiezen die dit gevoel versterken, maar houd ook hierbij rekening met het feit dat het allemaal niet too much moet worden. Een leuke bloem in je haar bijvoorbeeld, en je vriend met mooie bretels.
  8. Een klein tipje voor de heren: zorg dat je broekzakken leeg zijn tijdens de shoot!