Scroll Top

Foto’s selecteren

Foto’s selecteren

Om de kosten van een fotoshoot beperkt te houden, bewerk ik alleen de geselecteerde foto’s na. Op die manier bespaar ik tijd en kan ik daarmee concurrerende tarieven vragen voor mijn shoots, terwijl ik wel volle aandacht kan geven aan het nabewerken en retoucheren van de foto’s die zijn gekozen. Ik ga hierbij als volgt te werk:

Na de fotoshoot, selecteer ik de technisch gelukte foto’s (onscherpe, ogen dicht, dubbele foto’s, test foto’s etc. vallen af). Ik houd dan een flinke set foto’s over die ik verklein en via een persoonlijke link met je deel. Deze link is met een wachtwoord beschermd en alleen voor jou te zien (en mensen met wie je zelf de link en wachtwoord deelt). Als je deze link opent, krijg je de foto’s te zien in een paar rijen thumbnails. Door hierop te klikken, kun je ze stuk voor stuk in een iets groter formaat bekijken en beoordelen. Let hierbij met name op houding en blik. De foto’s zijn immers nog (vrijwel) niet nabewerkt. Om een idee te geven van wat het verschil is tussen onbewerkt en bewerkt, heb ik hier onder een paar voorbeelden staan van hoe een foto er bij de selectie uit zag en hoe hij is geworden na het nabewerken.

Je kan na het openen van een foto deze selecteren door rechts boven in de foto op het kleine hartje te klikken. Ook kun je een foto voorzien van commentaar of opmerkingen aan mij voor het nabewerken. Je kan zo vaak je wil door deze lijst heen gaan en foto’s selecteren of juist het hartje weer uit klikken om te komen tot de definitieve keuze. Dit kan het aantal foto’s zijn wat al bij de shoot in zit, maar je kan er natuurlijk ook meer selecteren om ze zo bij te bestellen.

Zodra je klaar bent met de selectie, ontvang ik graag een berichtje en kan ik de lijst foto’s van de website af halen om ze te gaan bewerken. Doorgaans lever ik de nabewerkingen binnen 3 weken op. Bij grote drukte of een flink aantal foto’s, kan het zijn dat ik aan geef dat het iets langer kan duren.

Ik krijg wel eens de vraag wat ik doe met de foto’s die niet zijn geselecteerd en of die (al dan niet in klein formaat) ook verkregen kunnen worden. De foto’s die buiten de selectie vallen, verwijder ik samen met de andere foto’s ca. 1 maand na oplevering van mijn PC. Om tot mijn eindproduct te komen, is nabewerking essentieel. Om die reden geef ik nooit onbewerkte foto’s aanvullend op de selectie.

N.B. Een gallerij voor selectie laat ik ca 1 maand online na de oplevering van de geselecteerde foto’s online staan. Zowel de gallerij als de niet geselecteerde foto’s verwijder ik daarna ook geheel van mijn PC. Ik ben hiertoe verplicht in verband met de wet AVG. Mocht er een tweede selectieronde verwacht worden of meer tijd voor een selectie, verneem ik dat graag schriftelijk. Op die manier kunnen we afstemmen hoe lang de onbewerkte selectie foto’s aanvullend bewaard moet blijven en voorkom je eventuele teleurstellingen.

Als extra service bewaar ik de nabewerkte foto’s nog iets langer op mijn pc (maximaal 6 maanden), zodat er een backup is mocht er onverhoopt iets mis gaan. Ik kan na oplevering van de foto’s niet verantwoordelijk worden gehouden voor een backup of het her-leveren van foto’s.

[/vc_column_text]

portretfotograaf fotoshoot Nijmegen Gelderland raw 2 small portretfotograaf fotoshoot Nijmegen Gelderland photoshop 2 small
Model fotoshoot gouden uur mookerheide raw Model fotoshoot gouden uur mookerheide ps
before small after small
Portret studio Nijmegen bewerkt 2 Portret studio Nijmegen onbewerkt 2
Portret studio Nijmegen onbewerkt 2 2 Portret studio Nijmegen bewerkt 2 2
Portret fotoshoot studio Nijmegen onbewerkt 4 Portret fotoshoot studio Nijmegen bewerkt 4
Boudoir portret fotoshoot fotoshoot studio before Boudoir portret fotoshoot fotoshoot studio after
onbewerkt boudoir shoot bewerkt boudoir shoot
Portretfotgraaf nijmegen golden hour locatie before Portretfotgraaf nijmegen golden hour locatie after
portret fotoshoot bloesem before small portret fotoshoot bloesem after small