Scroll Top

Boudoir fotoshoot Nijmegen

Een boudoir fotoshoot

Als boudoir fotograaf Nijmegen wordt mij wel eens gevraagd wat boudoir fotografie / een boudoir shoot nu eigenlijk is. Mijn antwoord is altijd als volgt. Het is een sensuele stijl van fotografie die al even sterk in opkomst is. Het gaat hierbij om een fotoshoot van vrouwen in lingerie in een nette en sexy stijl. De term “boudoir” betekent van origine een aparte luxueuze ruimte die van oorsprong alleen weggelegd was voor welgestelden, en die diende voor het ochtendritueel van wassen en kleden van de vrouw des huizes (wikipedia).

Tegenwoordig is de setting breder, maar staat het zeker niet voor platte en vulgaire foto’s. Het is juist aan een stijlvolle, sensuele en glamoureuze setting waarin een fotograaf een dame op haart mooist vast probeert te leggen. De ronde vormen van het vrouwelijk lichaam lenen zich hier perfect voor, waardoor eigenlijk elk resultaat bijzonder uitpakt. Bekijk hieronder een kleine greep uit mijn boudoir portfolio.

VOOR WIE IS een boudoir shoot BEDOELD?

Zo’n shoot is eigenlijk voor elke vrouw weggelegd (maar ook voor een sensuele / boudoir shoot als stel kun je bij mij terecht; kijk hiervoor bij “loveshoot”). Het maakt niet uit of je klein, lang, dik of dun bent. Het is juist erg bijzonder is om je lichaam in zijn puurste vorm te laten fotograferen, iedere vrouw heeft mooie en minder mooie kanten. Vrouwen klagen vaak over hun figuur, maar de fotografen zullen -in overleg met jou- de mooiste kant in de foto’s benadrukken. Dus maak je hier zeker geen zorgen over!

Een boudoir shoot wordt vaak geboekt als kado voor jezelf of om een mooie kado voor je vriend of (aanstaande) man te kunnen geven.

boudoir fotoshoot in fotostudio door boudoir fotograaf Nijmegen, sensuele fotografie

een boudoir fotoshoot doen

hoe gaat een boudoir shoot in zijn werk?

Vóór de fotosessie hebben we al uitgebreid contact om te bespreken welke stijl en sfeer je het meest aanspreekt en zoekt bij deze fotoshoot. Vaak vraag ik een paar voorbeelden met mij te delen die je aanspreken, zodat vooraf duidelijk is welke stijl je mooi vindt. Hierbij wil ik wel opmerken dat iedereen anders is en ik daarom ook foto’s alleen ter inspiratie gebruik en ze niet exact na kan / zal maken. Verder zal ik je ook zeker bijstaan met aanvullende tips, ideeën en advies. Ook wat betreft je kleding/ lingerie keuze wordt er overlegd.

Heb je bijvoorbeeld prachtige bruidslingerie gekocht voor je trouwdag of een mooi setje speciaal voor deze boudoir shoot? Ook kiezen we samen een locatie uit. Heb je thuis een mooie (slaap)kamer of andere ruimte die rust uitstraalt? Dan kan de shoot ook gewoon thuis in je vertrouwde omgeving plaatsvinden. Dat is wel zo persoonlijk. Ook hoort een mooie hotelkamer tot de mogelijkheden, of mijn fotostudio in huis.

Maak je niet druk, je hoeft echt geen model te zijn om een boudoirshoot te kunnen doen. We nemen alle tijd voor je shoot, en zorgen er door middel van duidelijke aanwijzingen en voorbeelden voor dat je op zijn mooist word vastgelegd. Graag begin ik de shoot met een kort gesprek om elkaar iets beter te leren kennen en nog eens de voorbeelden te bespreken. Daarna gaan we eerst een paar meer geklede foto’s maken, zodat je rustig kan wennen aan de camera, voor we met de echte boudoir shoot beginnen. De gehele fotoshoot zelf duurt gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 uur.

Wil je dit ook? In het menu, onder informatie, vind je pagina’s met fotoshoot tips, ook voor boudoirfotografie en aanvullende informatie zoals hoeveel foto’s er bij de shoot in zitten, de prijs etc.

Mijn werkwijze
Boeken
FOTOSHOOT
Uitzoeken en downloaden
Geinteresseerd in een van mijn diensten, neem je contact met mij op en plannen wij samen een datum voor de fotoshoot. Voor het definitief vastleggen van deze datum vraag ik altijd 10% van de totaalprijs, met een minimum van €50,-.Voorafgaand aan de afgesproken dag neem ik contact op om laatste zaken door te spreken en waar nodig tips te geven. Dit doe ik zodat er bij de shoot geen verwassingen zijn en we schitterende beelden kunnen maken in mijn studio in huis in Nijmegen of op locatie.

Graag ontvang ik de rest van de betaling uiterlijk bij aanvang van de shoot, zodat ik mij volledig op het creatieve deel kan focussen.

Kort na de shoot deel ik een wachtwoord-beveiligde link naar een gallery, waarin de door mij geselecteerde beelden te zien zijn. Het betreft hier een ruime selectie van technisch geslaagde foto’s, waar ik de dubbelen grotendeels uit heb gehaald. Dit zijn nog vrijwel onbewerkte foto’s. Daaruit kan het in mijn prijslijst aangegeven aantal foto’s ter nabewerking worden geselecteerd en zal ik beginnen met nabwerken. Binnen 3 weken zal ik een link delen waarmee de uiteindelijke foto’s kunnen worden gedownload.

Boudoir portfolio

Dit is een kleine selectie uit mijn boudoir portfolio. welke ik maakte in mijn studio in Nijmegen, maar ook in de omgeving Arnhem / Nijmegen en daar buiten. Voor een breder beeld van fotosessie die ik aanbied, verwijs ik graag naar mijn instagram account. Mocht een bepaald type fotografie er niet bij staan, neem dan gerust contact met mij op zodat ik kan kijken of ik daar ook voorbeelden van heb.

wat klanten zeggen …
Boudoir fotosessie, boudoir fotograaf Nijmegen

Wendy Peters – boudoir fotoshoot

“Er is een groot verschil tussen fotografen buiten passie en stijl.
Een fotograaf kan foto’s maken waar mensen ‘wauw’ op reageren. Maar er zijn er maar weinig die de shoot zelf als een ‘wauw’ herinnering voor het model kunnen maken.”

Lilian Sterkenburg – boudoir shoot

“Fantastische boudoir shoot gedaan met Robert! Robert is zeer professioneel en kundig. Hij weet je goed op je gemak te stellen waardoor de sfeer tijdens de shoot relaxed was. Het resultaat van de foto’s is geweldig. Ik ga zeker nog een keer een shoot bij Robert boeken!”

Boudoir fotoshoot, sensuele fotoshoot huizen
erotishhe fotoshoot, boudoir fotograaf huissen
Isabel Massen – boudoir fotografie

“3 weken geleden heb ik als cadeau een sensuele fotoshoot (boudoir) gekregen van mijn vriend. En daar stond Robert voor de deur. Super spannend, maar het ijs was snel gebroken en ik heb een mega gave, leuke en relaxte fotoshoot gehad. We hebben veel gelachen. Robert stelde me erg op mijn gemak. Erg professioneel en hij heeft mij onwijs mooi op de foto gezet. Vol trots kijk ik terug op deze shoot! Het resultaat is fan-tas-tisch!!”

EEN GREEP UIT MIJN OPDRACHTEN

Onderstaand vindt u een selectie van reeds door mij uitgevoerde opdrachten in de omgeving van Nijmegen en Arnhem, maar ook daar buiten. Omwille van privacy, toon ik niet alle opdrachten online. Mocht je voorbeelden zoeken van een bepaald soort fotoshoot welke hier niet tussen staat, neem dan gerust contact met mij op.

TAGS
boudoir shoot, sensuele fotoshoot, lingerie fotoshoot, bodyscape, boudoirfotograaf Nijmegen, boudoir fotografie, een boost voor je zelfvertrouwen,
sensuele fotografie, empowering fotoshoot