Scroll Top

Over

“Herinneringen vastgelegd zoals ze zijn”

welkom bij Robert van Grinsven fotografie Nijmegen
Portret Robert van Grinsven klein 2
achter de camera

Mijn naam is Robert van Grinsven, autodidact (portret -) fotograaf. Ik ben geboren in 1975 in de bosrijke omgeving van Nijmegen. In deze stad heb ik ook mijn vrouw leren kennen en wij zijn daar blijven wonen. Inmiddels ben ik trotse vader van 2 schatten van kinderen; een meisje en een jongen.

Als kleine jongen nam ik mijn camera te pas en te onpas mee als ik op pad ging. Ik weet nog goed hoe ik aan het prutsen was om een wegwerp-camera in mijn klimgordel in België bevestigd te krijgen, voordat ik als 13-jarige de 50m hoge wand beklom.

In de loop van de jaren sindsdien heb ik een schat aan kennis opgebouwd, welke ik inzet om die ene plaat zo vast te leggen zoals ik die in mijn hoofd heb. Ik word met name getrokken door mooie natuur, beelden of momenten die mij raken, dingen om ons heen die mij simpelweg opvallen. Voor mijn fotografie laat ik mij graag inspireren door reizen, mijn vrienden en door collega-fotografen. Ik ben een echte beelddenker, creatief in het creëren van het juiste beeld en enthousiast over de vele facetten van fotografie. Mijn specialisme is werken en spelen met licht, zowel in studio, maar ook op locatie.

 

Mijn fotografie-stijl zou je het beste kunnen omschrijven als kleurrijk, verzorgd (tot in de kleinste details) met een vleugje romantiek. Ik heb de voorkeur voor het maken van losse spontaan-geposeerde portretten, waarin ik graag het karakter van de geportretteerde naar voren laat komen. Dit komt het best tot zijn recht in mijn trouwfotografie. Daarin stuur ik soms personen iets aan voor het meest optimale beeld indien nodig, maar ik laat het liefst momenten ontstaan en dingen gebeuren. Ervaring leert dat hier de mooiste foto’s uit voort komen.

Om mijzelf te blijven ontwikkelen in het vak volg ik regelmatig workshops en (online) trainingen, heb ik een netwerk van collega-fotografen om mij heen en volg ik de nieuwste trends op het gebied van technologie rondom fotografie. Omdat ik de kwaliteit van het eindproduct (een mooie reportage) hoog in het vaandel heb staan, zorg ik er voor dat programma’s als Photoshop en Lightroom hebben geen geheimen meer voor mij hebben. Verder verdiep ik mij met regelmaat in nieuwe software voor beeldbewerking om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen.

Op locatie of in de studio
Voor fotografie zowel in een compacte studio in huis in Nijmegen of op locatie rondom Nijmegen (maar ook in regio Gelderland – Brabant – Limburg – Utrecht) ben je bij mij aan het juiste adres. Voor fotoshoots zowel op locatie als thuis beschik ok over een breed scala aan apparatuur op accu, zodat er zonder problemen elke locatie kan worden voorzien van voldoende licht of kan worden omgetoverd tot fotostudio. Studiofotografie heeft geen geheimen voor mij, maar ook op alle soorten locaties weet ik het beste uit de shoot te halen. Hierbij maak ik graag creatief gebruik van bestaand licht en voeg ik indien nodig licht toe om het onderwerp mooi naar voren te laten komen. Van natuur tot industrieel en van rustiek tot modern. Alle soorten locaties kan ik gebruiken als achtergrond voor een geslaagde fotoshoot.
Werk aan de Muur
ZIJ GINGEN U VOOR
Portretfotograaf nijmegen
Leonie Mostert
Fotoshoot

Robert is een fijne, spontane en professionele fotograaf! Voorafgaand aan de shoot verliep het contact heel soepel en snel. Hij denkt goed met je mee zowel voor, tijdens als na de shoot. Het eindresultaat mocht er dan ook zeker zijn! De foto’s zijn heel tof geworden en de nabewerking was erg mooi!

Portretfotograaf nijmegen
Floor de Graaf
Dans fotoshoot

Bij Robert heb ik samen met 2 vriendinnen een dansfotoshoot gehad, onzettend leuk om te doen! Hij kwam zelf met veel ideeën en gaf ons ook veel de ruimte ons ding te doen. Erg blij ook met de resultaten!

Portretfotograaf nijmegen
Whoisthat Brownie
Portret fotoshoot

Eerste shoot met robert in 2017 gehad. Super resultaten en wat voelde ik me op mijn gemak! Nu een paar dagen geleden weer een keer met hem geshoot en dat was mijn eerste bikini shoot. Hij deed er alles aan om me op mijn gemak te laten voelen en ik mocht zelfs een vriendin meenemen! Na wat een geweldig en gezellige avond was hebben we ook nog eens topresultaten gekregen! Ik kan niks anders zeggen dan dat ik Robert een pracht mens vind en een top fotograaf.

trouwfotograaf bruidsfotograaf stadhuis nijmegen
Shana Ebing
Trouwfotograaf

Onwijs dankbaar om Robert als trouwfotograaf bij onze bruiloft gehad te hebben. Ondanks de corona beperkingen, de gigantische kou en de sneeuw heeft hij toch gezorgd voor een fantastische huwelijksreportage. Hij is professioneel, maar tevens persoonlijk, vol met passie en hij heeft echt overal aan gedacht. Een aanrader!

trouwfotografie bruidsfotograaf
Leonie Spoelstra
Trouwfotograaf

Robert heeft als bruidsfotograaf onze bruiloft fantastisch weten vast te leggen. De passie springt er bij hem vanaf. Hij is zowel professioneel als persoonlijk in zijn aanpak, denkt graag mee en komt met leuke en goede ideeën, zowel in onze afspraken voor de bruiloft als tijdens de bruiloft zelf. Op de dag zelf pakt hij op een prettige manier zijn momenten om mooie foto’s vast te leggen en tegelijkertijd is hij zeker niet te aanwezig. Hij heeft ons erg op ons gemak laten voelen en de resultaten zijn heel mooi geworden. We hebben dankzij Robert hartstikke mooie tastbare herinneringen aan onze bruiloft. We raden hem zeker aan voor andere bruidsparen!

boudoir fotografie Arnhem / Nijmegen stijlvol lingerie bruiloft
Lilian Sterkenburg
Boudoir fotoshoot

Fantastische boudoirshoot gedaan met Robert! Robert is zeer professioneel en kundig. Hij weet je goed op je gemak te stellen waardoor de sfeer tijdens de shoot relaxed was. Het resultaat van de foto’s is geweldig. Ik ga zeker nog een keer een shoot bij Robert boeken!

Sensueel boudoir fotoshoot boudoirfotograaf locatie Huissen
Isabel Massen
Boudoir fotoshoot

3 weken geleden heb ik als cadeau een boudior fotoshoot gekregen van mijn vriend. En daar stond Robert voor de deur. Super spannend,maar het ijs was snel gebroken en ik heb een mega gave, leuke en relaxte fotoshoot gehad. We hebben veel gelachen. Robert stelde me erg op mijn gemak. Erg professioneel en hij heeft mij onwijs mooi op de foto gezet. Vol trots kijk ik terug op deze shoot! Het resultaat is fan-tas-tisch!!

loveshoot studio Nijmegen boudoir fotoshoot
Kirsten Bos
Portret fotoshoot loveshoot boudoir

Samen met mijn vriend hebben wij een couple shoot gedaan bij Robert in zijn studio. Voor mijn vriend voor het eerst in de studio, Robert laat je erg op je gemak voelen. Hij gaf goede aanwijzingen, luisterde naar de wensen die we inbrachten. Hij was snel in het nabewerken van de foto’s. We zijn ontzettend blij met de foto’s. Denk dat alle stylen die Robert fotografeert, hij een mooi resultaat opbrengt! Echt aan te raden.

Ballet fotoshoot Nijmegen Plasmolen Sneeuw portretfotograaf Nijmegen
Eline Vissers
Portret fotoshoot dans

Een fotoshoot in de sneeuw op spitzen. Robert: “Dat stond nog op mijn lijstje, maar wie is er zo gek om mee te doen?” Mijn reactie: nou ik dus haha. Met al die prachtige sneeuw die zo ineens de hele omgeving in winterwonderland veranderde, was het enorm gaaf om daarin foto’s te maken. Mijn tenen waren als ijsblokjes, maar het was heerlijk om te focussen op het dansen en gewoon te genieten van de omgeving. Robert heeft ook echt aan alles gedacht; een slee om even op te zitten en rondgetrokken te worden, handverwarmers en jassenservice. Ik kende Robert al van een vorige dansshoot en ook deze keer was de sfeer echt heel fijn en ontspannen, zeker omdat het voelde als een uitje in de sneeuw. Je voelt je meteen op je gemak en gewaardeerd, waardoor je samen tot leuke ideeën komt. Ook verbaasd het me hoe hij met een simpele opstelling prachtige beelden kan maken. Dit is super fijn, want je voelt je niet opgeslokt door een camera, terwijl deze toch heel erg veel momenten vastlegt waardoor je zeker met beweging in je poses snel de juiste beelden kunt selecteren. Kortom, wat de shoots met Robert zo leuk maakt is de ontspannen sfeer en interactie, het oog voor detail en zijn kennis en kunde in zijn vak als fotograaf.

stijlvol boudoir portret dans fitness
Anke K
Portret fotoshoot

Robert verliest het grote geheel tijdens een shoot niet uit het oog. Ik heb de samenwerking met Robert als zeer plezierig ervaren, omwille van zijn scherpe blik met betrekking tot het licht c.q. de lichtinval en zijn gevoel voor humor. Robert weet een relaxte sfeer te creëren en heeft een glansrijk resultaat neergezet.

trouwfotograaf eindhoven Best Nijmegen
Bram en Sonja
Trouwfotograaf

Natuurlijk een 5 het kan ook niet anders! Wat vonden wij het fijn dat je bij onze dag was, allereerst in het PSV Stadion wat had je daar leuke ideeën voor! Daarna in de bossen goede tips en aanwijzingen gegeven wij voelde erg op ons gemak bij je heel fijn, bij de ceremonie heb je hele mooie momenten vast weten te leggen (en we hebben ook totaal niet in de gaten gehad dat je er er was) Wij zijn echt onder de indruk van de foto’s die je gemaakt hebt en genieten er nog iedere keer van. Super bedankt hiervoor!!

zwangerschapsfotograaf Nijmegenzwangerschap wijk aan zee portfolio
Kirsten de Haan
Portret fotoshoot

Mijn ervaring om te shooten met Robert van Grinsven was fantastisch!
We deden een fotoshoot op het strand waarbij ik als zwanger model stond. Het was een onwijs leuke avond, Robert is zeer professioneel, neemt de tijd voor elk detail en is heel vriendelijk. Kort om, een onwijs leuke samenwerking! En dan natuurlijk niet te vergeten, onwijs mooie foto’s als resultaat! Ik kijk nog steeds regelmatig naar de prachtige foto’s van mijn zwangerschap die we toen hebben vastgelegd. Ik zou iedereen Robert aanraden als fotograaf, als je mooie herinneringen wilt hebben aan een mooi of bijzonder moment uit je leven, dan heb je die sowieso als je met Robert samen werkt.

Ik hoop nog eens met je samen te werken.
Liefs, Kirsten

boudoir fotoshoot portfolio nijmegen Gelderland
Iris de Haas
Boudoir fotoshoot

Vorig weekend mijn eerste en tevens erg toffe boudoir shoot gehad in een hotel. Robert neemt je wensen serieus en heeft een fijne benadering. Hij heeft een professionele aanpak en weet het plaatje precies vast te leggen. Niet alleen fantastische beelden maar ook een super samenwerking!

zwangerschapsshoot fine-art zwangerschapsfotograaf Nijmegen gelderland fotoshoot
Dia Abdulla
Portret fotoshoot

Mijn ervaring om te shooten met Robert van Grinsven was fantastisch!
We deden een fotoshoot op het strand waarbij ik als zwanger model stond. Het was een onwijs leuke avond, Robert is zeer professioneel, neemt de tijd voor elk detail en is heel vriendelijk. Kort om, een onwijs leuke samenwerking! En dan natuurlijk niet te vergeten, onwijs mooie foto’s als resultaat! Ik kijk nog steeds regelmatig naar de prachtige foto’s van mijn zwangerschap die we toen hebben vastgelegd. Ik zou iedereen Robert aanraden als fotograaf, als je mooie herinneringen wilt hebben aan een mooi of bijzonder moment uit je leven, dan heb je die sowieso als je met Robert samen werkt.

Ik hoop nog eens met je samen te werken.
Liefs, Kirsten

Bruidsfotograaf trouwfotografie nijmegen kasteel heeswijk
Naomi en Jelle
Trouwfotograaf

Met Robert samenwerken is echt fantastisch! Hij heeft veel oog voor detail en weet precies waar hij mee bezig is. De shoot is gewoon gezellig. Tijdens onze bruiloften van gasten veel complimenten gehoord over de fotograaf. En de foto’s zijn echt prachtig!!

portretshoot portretfotograaf en modelfotograaf nijmegen
Fleur Lieverdink
Portret fotoshoot

Ik heb afgelopen vrijdag 30 april een fotoshoot gehad met Robert van Grinsven. Toen ik onderweg was naar de locatie regende het mega hard, maar gelukkig toen we uiteindelijk aankwamen vielen de laatste regendruppels en hebben we een geweldige shoot gehad zonder regen. Ondanks de modderige grond en donkere lucht wist Robert de foto’s toch prachtig te maken met behulp van zijn fotografie skills en zijn super mooie lampen die laten lijken alsof het toch een mooie zonnige zomerse avond was. Ik ben mega blij met het resultaat! Groetjes Fleur Lieverdink

boudoir fotoshoot portretfotograaf Nijmegen boudoir shoot nijmegen
Wendy Peters
Boudoir fotoshoot Nijmegen

Er is een groot verschil tussen fotografen buiten passie en stijl.

Een fotograaf kan foto’s maken waar mensen ‘wauw’ op reageren. Maar er zijn er maar weinig die de shoot zelf als een ‘wauw’ herinnering voor het model kunnen maken.