Scroll Top

Dans fotoshoot De Oversteek

Loes

Sinds 2019 zat deze dans fotoshoot eigenlijk al een beetje in de planning. Door omstandigheden was het toen helaas niet mogelijk een paar mooie portretten op de Waalbrug te maken die toen was afgesloten. Ter gimmick heb ik met akkoord van een collega-fotograaf zijn foto van de Waalbrug gebruikt voor een mooi ballet-composiet met Loes, gevolgd door een aantal schitterende portretten met een andere ballerina’s op deze speciale plek. Nu, 3 jaar later, blijkt De Oversteek te worden afgesloten voor al het verkeer. Door vakantie en drukke agenda’s kregen wij slechts 1 kans om te gaan fotograferen op deze mooie brug; vrijdagavond 26 augustus. Precies op tijd waren we op de afgesproken plek en stonden we op de afgesproken plek, omringd door honderden fietsen. Er was aan de andere kant van de brug blijkbaar een studentenfeest gaande.
Boven op de brug gekomen, bleek dat er net nieuw asfalt lag, al het materieel weg was en er niemand op de brug was. Een fantastische gewaarwording en beter dan we hadden durven hopen.
De ballet fotoshoot ging geweldig, ondanks de best wel harde wind. Tot op een moment in de verte koplampen zichtbaar werden. Beveiliging of politie. Niet wetend of een fotoshoot op de lege brug wel akkoord was, zijn we voorzichtig verder gegaan tot de auto bij ons was. De dame beveiliger was zeer sportief en stond ons vriendelijk te woord. Formeel mocht het niet; maar ze snapte ook wel dat wij deze unieke kans voor een danseres en portretfotograaf niet voorbij wilden laten gaan, vond het verder prima en vervolgde haar weg (om even later terug te komen met 2 zeer welkome flesjes water voor ons tegen de dorst). Even later passeerde een politie-auto ons, maar ook zij vonden het blijkbaar wel ok.
Inmiddels was het studentenfeest ook in volle hevigheid losgebarsten en galmde de ene na de andere hit door de nacht, waardoor Loes regelmatig mee aan het swingen was als ik lampen verzette of weer iets uit mn tas moest halen. De tijd vloog werkelijk voorbij, tot we merkten dat het te fris aan het worden was om lekker ontspannen nog verder te gaan. Samen met deze fotoshoot met Loes, staat deze hoog in mijn lijstje geweldige shoot-avonturen.

Voor meer beelden als deze, verwijs ik graag naar mijn portfolio.

Tags
dansfotograaf, dansfotografie, ballerina, spitzen, fotoshoot, Nijmegen, de oversteek, Portret, dans fotoshoot, portretfotograaf Nijmegen

Fotosessie:

Dans portret fotoshoot

Locatie: